Bij het kopen van een auto beschik je grofweg over twee verschillende mogelijkheden. In eerste instantie kan je kiezen voor het aanschaffen van een auto die je aankoopt op de Nederlandse markt. Dat is echter niet alles. Daarnaast behoort namelijk ook een auto importeren tot de mogelijkheden. Steeds vaker wordt duidelijk dat mensen vooral de voorkeur geven aan deze laatste optie. Dat is het gevolg van het feit dat je op deze manier bent verzekerd van een behoorlijke hoeveelheid zeer interessante voordelen. Niet alleen is het zo dat de kostprijs van de auto doorgaans een flink stuk lager is gelegen, daarnaast kan je veelal ook nog eens rekenen op een betere uitrusting. Zo sla je twee vliegen in één klap. 

Je kan altijd rekenen op een interessante aankoopprijs

De eerste reden waarom mensen kijken in de richting van een auto importeren heeft uiteraard te maken met het kostenplaatje dat eraan verbonden is. Het is algemeen bekend dat auto’s hier in Nederland beschikken over een vrij stevige aankoopprijs. Het is dan ook in eerste instantie vooral omwille van deze reden dat heel wat mensen die van plan zijn om een nieuwe auto te kopen gaan onderzoeken of het mogelijk is om deze voordeliger uit het buitenland te kunnen halen of niet. 

Je dient er bij een auto importeren uiteraard wel rekening mee te houden dat er mogelijks boven op de aankoopprijs ook nog andere kosten aangerekend zullen worden voor het daadwerkelijk importeren van het voertuig naar Nederland. Ook deze kosten zijn uiteraard zeer belangrijk om aandacht aan te besteden. Het spreekt immers voor zich dat ze de totale kostprijs kunnen verhogen.

De auto’s hebben een doorgaans prima uitrusting 

In Nederland hebben we het probleem dat we te maken hebben met het systeem van bijtelling. Dat hoeft op het eerste gezicht geen probleem te zijn, ware het niet dat dit systeem ervoor zorgt dat men doorgaans tracht om de auto’s zo standaard mogelijk uit te rusten. In het buitenland en dan meer bepaald in Duitsland is dat een compleet ander verhaal. Daar is het namelijk zo dat auto’s veel beter worden uitgerust. Dit heeft als gevolg dat een auto importeren uit een land als Duitsland er niet alleen voor zorgt dat je bent verzekerd van lagere kosten, daarnaast is ook nog de uitrusting nog eens veel beter. Je slaat op deze manier dan ook duidelijk twee vliegen in één klap. 

Een auto importeren hoeft niet moeilijk te zijn

Voor heel wat mensen die altijd al hun auto hebben aangekocht op de Nederlandse markt geldt dat ze over het vermoeden beschikken dat een auto importeren uit een ander land behoorlijk wat voeten in de aarde kan hebben. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn, integendeel. In de praktijk komen we immers al snel tot de vaststelling dat het importeren van voertuigen door de jaren heen heel wat eenvoudiger is geworden. De obstakels waar je vroeger vaak rekening mee diende te houden zijn er tegenwoordig niet meer. Dit heeft er eigenlijk voor gezorgd dat de keuze maken voor een auto importeren eigenlijk door de jaren heen alleen maar stelselmatig nog interessanter is geworden. 

Auto op het oog? Bekijk dan snel de importkosten van auto berekenen.