In Nederland, maar ook vele andere landen, maken mensen gebruik van auto’s. Dit is niet geheel onlogisch, want auto’s bieden ons vele voordelen. Zo kunnen we makkelijk van de ene naar de andere locatie. Ook hoeven we geen last te hebben van de verschillende slechte weersomstandigheden, want je zit in een auto gewoon droog. Onder de meeste autoliefhebbers is de term chiptuning BMW wel bekend. Alleen wat weet jij al over chiptuning BMW? Hieronder lees je meer informatie daarover om je geheugen weer even op te frissen of om wat bij te leren!

Wat is chiptuning BMW?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is chiptuning BMW een bekende term onder veel autoliefhebbers. De term staat voor motormanagement optimalisatie van personenauto’s. Je kunt door chiptuning dus je motor van de auto sterker, duurzamer, soepeler en ook nog eens sneller maken. Een autofabrikant zal bij levering altijd de veiligheidsmarge calculeren. Met de veiligheidsmarge kan bepaald worden of de auto in de meest extreme omstandigheden zal blijven functioneren. De omstandigheden die in Europa zijn, kunnen makkelijk benoemd worden. Dit zijn namelijk de brandstofkwaliteit, olie kwaliteit en onderhoudsinterval. Het gebruik van chiptuning BMW geeft organisaties de  mogelijkheid om de veiligheidsmarge te verbeteren en hierbij geen schade te leveren aan de motor.

Hoe zit het met het vermogen?

Door middel van chiptuning BMW kun je het vermogen van je auto verhogen, maar hoe kan het dat het originele vermogen niet zo hoog is? Dit heeft twee redenen, waarbij het te maken heeft met de technische en commerciële kant. Technisch gezien zetten autofabrikanten de producten wereldwijd in de markt. Zo moet de auto dus onder veel verschillende omstandigheden blijven functioneren. Denk aan verschil in de brandstof, luchtkwaliteit en het klimaat. Om een auto dus in de verschillende omstandigheden goed te laten functioneren, moet er een ruime veiligheidsmarge ingebouwd worden. Daarnaast heb je nog de commerciële kant. Een fabrikant kan namelijk een zelfde type auto met verschillende varianten aan vermogen in de markt zetten. De aandrijflijn en motor zijn dan precies hetzelfde, maar de software in het motorstuurapparaat is anders. 

Wel of geen minder brandstofverbruik door chiptuning BMW?

Wanneer je een auto rijdt, heb je te maken met brandstofverbruik. Het liefste voorkom je veel brandstofverbruik, want hier zitten natuurlijk ook kosten aan verbonden. Het brandstofverbruik in de auto hangt af van het gaspedaal. Zo kun je gebruikmaken van eco-tuning. Dan wordt er gekeken naar verschillende aanpassingen. Zo kan het rendement verhoogd worden en worden er andere aanpassingen gedaan. Deze aanpassingen worden gedaan om de bestuurder te motiveren optimaal om te gaan met het verhoogde rendement. 

Wanneer je gebruikmaakt van chiptuning BMW zal het verbruik van de auto, bij hetzelfde gebruik, omlaag gaan. Ook zal de motor beter presteren, maar hier minder brandstof voor nodig hebben. Natuurlijk kan de bestuurder ervoor kiezen om juist gebruik te maken van het verbeterde rendement. Dan zal er harder gereden en sneller opgetrokken kunnen worden. Wanneer dit gedaan wordt, zal het verbruik niet tot nauwelijks omlaag gaan.

Heb je naast een BMW ook nog een Audi? Dat is geen enkel probleem de Audi chiptuning specialist doet het voor je.