Wanneer je een klein bedrijf runt, is het facturatieproces een van de belangrijkste aspecten van je bedrijfsvoering. Je wilt tenslotte betaald worden voor je werk. Traditioneel gezien betekende dit dat je handmatig facturen moest schrijven en archiveren. Gelukkig zijn factuurprogramma’s tegenwoordig meer dan alleen een optie; ze zijn essentieel, en hier is waarom.

Bespaar tijd en moeite

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een factuurprogramma is dat het de tijd die nodig is om facturen te schrijven en versturen aanzienlijk verkort. Je kunt eenvoudigweg de gegevens van de klant invoeren, de producten of diensten selecteren en een offerte of factuur maken – met slechts een paar klikken. Dit scheelt je veel tijd, en je kunt je richten op andere taken die belangrijker zijn voor je bedrijfsvoering.

Elimineer de kans op fouten

Handmatig facturen opstellen kan vermoeiend zijn en de kans op fouten vergroten. Een misverstand in de factuur kan voor een klant genoeg zijn om niet te betalen of vervelend te reageren. Factuurprogramma’s elimineren veel van deze fouten die kunnen ontstaan bij het handmatig facturen opstellen, en deze programma’s geven je de mogelijkheid om eerdere facturen terug te zoeken. Dit zorgt voor een goede klantervaring en tevredenheid.

Maak facturen op maat

Met een factuurprogramma kan je de opmaak van de factuur volledig aanpassen. Je kunt niet alleen jouw bedrijfslogo en kleurenschema toevoegen, maar ook betalingstermijnen, kortingscodes en andere belangrijke informatie. Dit zorgt ervoor dat jouw bedrijf professioneel overkomt. Een nauwkeurige en aantrekkelijke factuur kan op zichzelf uitstekende marketing voor jouw bedrijf zijn en gebruikt worden als een manier om jouw bedrijf te promoten bij klanten en zakenpartners.

Beheer de financiën vanaf één locatie

Met een factuurprogramma kun je vaak eenvoudig de betalingen synchroniseren met je boekhoudsoftware zoals Tellow, of spreadsheets zoals Excel. Dit zorgt ervoor dat financiële gegevens op één centrale locatie worden opgeslagen en je controle hebt over zowel de uitgaven als de inkomsten. Hierdoor bespaar je veel tijd, terwijl je grip blijft houden op de financiën.

Meer inzicht in de financiële gezondheid van jouw bedrijf

Factuurprogramma’s geven je snel en eenvoudig inzicht in de financiële situatie van jouw bedrijf. Hoeveel inkomsten zijn er tot nu toe gegenereerd? Wat is nog uitstaand? Welke facturen zijn te laat betaald? Dit soort informatie zou je niet zo snel kunnen krijgen zonder een factuurprogramma. Wanneer je deze cijfers bij de hand hebt, kun je beter beslissingen maken over de toekomst van jouw organisatie.

Conclusie

Een factuurprogramma is handiger, sneller en efficiënter dan traditioneel factureren met pen en papier. Door het gebruik ervan bespaar je tijd, voorkom je fouten, maak je op maat gemaakte facturen, krijg je meer controle over jouw financiën, en behoud je meer inzicht in de financiële gezondheid van jouw organisatie. Het is een must voor elke ondernemer die zich wil focussen op groei en niet op het administratieve proces dat daarbij komt kijken.

Bron: rompslomp.nl