Het isoleren van je huis is niet alleen een ingrijpende klus, het is ook een klus die gepaard gaat met behoorlijke investeringen. Zeker als je meerdere isolatiewerkzaamheden laat uitvoeren. Gelukkig bestaat er isolatie subsidie. De overheid is voorstander van geïsoleerde huizen omdat het goed is voor het milieu en omdat hiermee het verbruik van gas wordt beperkt. Voor jouw portemonnee is dat ook goed nieuws. Want als de overheid meebetaalt om jouw huis te isoleren dan is dat heel interessant. Niet alleen krijg je een deel van de investering terug je gaat ook minder betalen omdat je minder stookkosten hebt.

Bepaal de werkzaamheden

Om te ontdekken hoeveel isolatie subsidie je kunt krijgen is het handig om in kaart te brengen welke werkzaamheden je wilt laten uitvoeren. Je kunt je huis op allerlei manieren isoleren. Van de bodem tot het dak en van de muren tot de vloer. Het verschilt per huis welke werkzaamheden het beste werken en welke isolatiemaatregelen mogelijk zijn. Het is handig als je voor de inventarisatie een expert inschakelt. Die heeft verstand van zaken en kan een goede inschatting maken. Zo kan het zijn dat je met spouwmuurisolatie al een heel eind bent en dan niet ook nog eens je dak hoeft te isoleren. En wellicht denk jij aan bodemisolatie, terwijl vloerisolatie beter is voor je woning.

Isolatie subsidie bij 2 isolatiemaatregelen

Om voor isolatie subsidie in aanmerking te komen moet je minimaal 2 isolatiemaatregelen kiezen. De isolatie moet aan bepaalde voorwaarden voldoen en goed worden aangepakt. Als je niet aan de minimale isolatiewaarden voldoet dan krijg je geen subsidie. Nou heb je daar zelf ook weinig aan, want dan leveren je inspanningen weinig rendement op. Zorg daarom dat je weet wat de eisen zijn en dat je daar makkelijk aan kunt voldoen. Je kunt op internet de standaarden vinden die de overheid heeft vastgelegd.

Krijg tot wel 30% van je investering terug

De isolatie subsidie kan oplopen tot een derde van het bedrag van de isolatiewerkzaamheden. Het loont dus echt de moeite om te zorgen dat je die krijgt. Het betekent dat je de investering veel sneller kunt terugverdienen. Gelukkig heb je meteen profijt van de werkzaamheden omdat je huis veel warmer blijft in de winter en koeler in de zomer. Zeker nu de kosten voor het warm stoken van je huis blijven stijgen kan het isoleren van je huis je helpen om kosten te besparen en financieel verlichting te brengen.

Huur een expert in voor isolatie subsidie

Als je gebruik wilt maken van isolatie subsidie dan kun je niet zomaar zelf gaan klussen. Veel van de werkzaamheden die je zelf uitvoert komen niet in aanmerking voor subsidie. Voor de meeste isolatie klussen krijg je alleen subsidie als je ze laat uitvoeren door een erkend isolatiebedrijf. Dat is om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden ook voldoen aan de wettelijke eisen. Het goede nieuws is dat je de aanvraag voor subsidie ook door het isolatiebedrijf kunt laten uitvoeren. Dat bespaart je een hoop tijd en een hoop gedoe en maakt de kans dat je de subsidie ook echt krijgt alleen maar groter.