Met de huidige ontwikkelingen en de hoge energieprijzen zijn led spots een goede keuze. Zowel voor je eigen portemonnee als voor het milieu. Led lampen staan er namelijk om bekend dat ze energiezuiniger zijn, maar doordat ze geen chemische materialen bevatten zijn ze ook nog milieuvriendelijk. Als je kiest voor RVS led inbouwspots dan zorg je ook nog eens voor een strak design in je interieur. Op zichzelf is het inbouwen geen lastig karwei, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder lees je een aantal tips waar je om moet letten als je de led inbouwspots gaat plaatsen. 

Kies voor de juiste dimmer als je RVS led inbouwspots plaatst

Bij het gebruik van RVS led inbouwspots is het vaak wenselijk om ze te kunnen dimmen. Je hebt namelijk niet altijd de volle sterkte nodig want soms is sfeerverlichting voldoende. Als je jouw led inbouwspots wilt dimmen dan moet je er rekening mee houden dat je de juiste spots combineert met de juiste dimmer. Er zijn namelijk speciale LED-dimmers die kan zorgen dat je jouw spots kunt dimmen. De authentieke dimmers hebben namelijk niet de juiste techniek en kan ervoor zorgen dat de dimmer helemaal niet werkt of dat het ten koste van de levensduur van je lampen gaat. 

Kies voor de juiste IP-waarde

Afhankelijk van waar je de RVS led inbouwspots gaat plaatsen is er een bepaalde IP-waarde nodig. Stel dat je de spots gaat plaatsen in de badkamer, dan is het aan te raden om te kiezen voor een waterdichte spot. Hiervoor moet je minimaal een IPX4-waarde kiezen, wat staat voor een waterdicht verlichtingselement waardoor je geen kortsluiting krijgt als er vocht op slaat. 

De juiste lichtbundel voor RVS led inbouwspots

Afhankelijk van waar je de inbouwspots wilt gebruiken heb je ook een specifieke lichtbundel nodig. De lichtbundel schijnt in een bepaalde hoek in een aantal graden. Zo is een straal van 60 graden breed een brede straal waarmee je veel omgeving verlicht, maar daarmee verlies je ook wat kracht. Als je kiest voor een hoek van 8 graden dan heb je een hele strakke bundel die fel naar één punt schijnt. Het is dus verstandig om vooraf te bekijken welke hoek je nodig hebt en wat je doel is van het lichtpunt. 

Je kunt hier ook mee spelen door bepaalde punten in het interieur juist te belichten met een strakke straal en op andere plekken juist een bredere straal te kiezen. Ook heb je de mogelijkheid om inbouwspots te kiezen die je kunt bijstellen en zo wisselend naar het ene punt of het andere punt kunt laten wijzen. 

Gebruik RGB-verlichting in jouw inbouwspots

Je hebt led verlichting in vele kleuren, waaronder ook in de RGB-kleuren. Als je RVS led inbouwspots van Outledtl.nl gaat plaatsen kun je ervoor kiezen om de traditionele warm of koud witte kleuren achterwege te laten en te spelen met de RGB-kleuren.