Zwarte deurklinken worden steeds vaker gekozen door zowel huiseigenaren als eigenaren en verhuurders van bedrijfspanden. Dat heeft natuurlijk een reden en in onze blog vertellen we er meer over. Het is in ieder geval goed om te weten dat zwarte varianten in uiteenlopende stijlen en vormen te bestellen zijn terwijl je ook een ruime keuze hebt uit verschillende soorten materialen. Zoals zamak, aluminium, hout, metaal en RVS. Wil je meer over de zwarte deurklink weten en ben je benieuwd waarom ze zo populair zijn? Lees dan snel verder.

Waarom zijn deurklinken überhaupt belangrijk?

Deurklinken zijn belangrijker dan je denkt en dat vergt wat uitleg. Het is belangrijk dat je van je woning kunt genieten en dat je eenheid creëert. Wat eenheid zorgt ook voor meer rust in huis en dus ook in het hoofd. Eenheid bereik je niet als je verschillende deurklinken hebt gemonteerd. Daarom is het belangrijk om altijd voor dezelfde deurklinken te kiezen. Je kunt natuurlijk voor in een slaapkamer en een woonkamer wel afwijkende deurklinken en handgrepen kiezen, maar voor in een bepaalde kamer of voor de buitenkant van het huis is het dus wel belangrijk om dezelfde stijl te hanteren.

Meer eenheid en rust is niet het enige voordeel van dezelfde deurklinken, want ook de waarde van je woning stijgt als de deurklinken op orde zijn. Een makelaar kijkt hier naar en kan de woning hoger waarderen wanneer de deurklinken hetzelfde zijn. Mocht je dus je huis gaan verkopen is het slim om eens een kritische blik te werpen naar het deurbeslag en om erin te investeren mocht het nog niet op orde zijn. Je verdient het geheid weer terug.

De voordelen van zwarte deurklinken

Zoals gezegd zijn zwarte deurklinken razend populair en dat heeft meerdere redenen. Het grootste voordeel van zwart deurbeslag is dat het een mooie look & feel heeft. De luxueuze uitstraling zorgt niet alleen voor een prachtig aanzicht, maar het werkt ook heel uitnodigend. Niet zo vreemd dus dat steeds meer bedrijfspanden met zwart deurbeslag worden uitgerust. Maar dat is niet de enige reden om voor zwart deurbeslag te kiezen.

Met zwarte deurklinken kun je heel eenvoudig je woning of pand een compleet nieuwe look geven. Zwart deurbeslag oogt gewoon heel anders dan wanneer je kiest voor deurklinken in een andere kleur.

Zwarte deurklinken zijn ook goed te combineren met verschillende stijlen en andere kleuren in een inrichting of van een woning. Het past vrijwel overal bij en dat zorgt er dus voor dat je weinig rekening hoeft te houden met het feit of de zwarte versies wel bij je interieur of het huis passen. Het is wel belangrijk om dan wel de juiste stijl van het deurbeslag te kiezen. Dat houdt in dat je voor klassiek deurbeslag kiest als je een klassieke inrichting hebt en voor modern deurbeslag wanneer je een moderne of industriële inrichting hebt. Houdt er ook rekening mee dat het deurbeslag een kamer kan maken of breken.

Van welk materiaal moeten zwarte deurklinken zijn gemaakt?

Zwarte deurklinken van RVS zijn op dit moment het populairst en dat heeft te maken met de duurzaamheid van het materiaal. RVS kan tegen vocht en verschillende weersomstandigheden en het is dus ook een geschikt materiaal voor zowel binnenshuis als buitenshuis gebruik. Je kunt ook kiezen voor andere materialen als je dat mooier vindt, maar houdt er dus wel rekening mee dat het materiaal geschikt is voor de locatie waar je de deurklinken wil plaatsen. Houten deurklinken zijn bijvoorbeeld minder geschikt voor buitenshuis gebruik.