Van bessenstruik, wortels tot verschillende soorten kool. Het zelf kweken van de lekkerste groenten is helemaal van deze tijd. En laten we eerlijk zijn dat het ook nog eens bijzonder leuk is om te doen. Heb jij dus een stukje tuin over? Overweeg dan om je tuin eetbaar te maken.
Bij een eetbare tuin ben je alles behalve beperkt. Wel moet je letten op het seizoen waarop je bepaalde zaden gaat platen. Jezelf goed inlezen over wat het juiste moment is blijft dus wel belangrijk.

Kies voor een prachtige bessenstruik!

Wat dacht je van een prachtige bessenstruik in de tuin. Deze neemt doorgaans niet veel ruimte in maar voorziet je wel van prachtige bessen. Een bessenstruik vraagt echter wel om de nodige aandacht wanneer de bessen eenmaal aan het groeien zijn. Want ook vogels zijn er verzot op. Daarom is afdekking zeker een goede aanrader als je de bessen zelf wilt eten.
Er zijn verschillende soorten bessenstruiken te koop. Welke het meest geschikt is hangt sterk af van de plek die je kiest voor het plaatsen van de struik.

Zelf koolsoorten verbouwden?

Over het algemeen zijn koolsoorten wat makkelijker te verbouwen. Je kan deze op kleine schaal planten en ze hebben relatief weinig nodig om te groeien. Er zijn bovendien verschillende soorten kool te bedenken. Welke je kunt kiezen hangt wel van de plak en ruimte af. Je kan denken aan rode-, spits-, groene- en bloemkool.
Wanneer je zelf koolsoorten kweekt smaken deze doorgaans veel lekkerder en het is ook nog eens heel leuk om te doen. Heerlijke kool uit eigen tuin.

Leuk en duurzaam!

Het zelf kweken van groenten, bessen en andere lekkernijen uit eigen tuin is niet alleen heel duurzaam. Het is ook eenvoudig en leuk voor het hele gezin. Je bent betrokken bij wat er binnenkort op je bord ligt en proeft de smaak van echte groenten.
Wist je trouwens dat je eigen kweek groenten goed kan bewaren in potten of de diepvries. Een echte aanrader!