Vandaag de dag is het natuurlijk zo dat er ontzettend veel spullen via het internet worden verkocht. Dit zorgt ervoor dat er meer dan ooit heel wat verpakkingsmateriaal is vereist. Bij het kopen van een dergelijk materiaal dien je er rekening mee te houden dat je altijd moet denken in functie van het artikel dat je gaat versturen. Hoe breekbaar is het artikel precies en vooral over welk formaat beschikt ze? Dit zijn slechts enkele van de vele zeer belangrijke punten om aandacht aan te besteden. In ieder geval, wil jij graag meer ontdekken over de verschillende soorten verpakkingsmaterialen evenals over de kosten die er allemaal aan verbonden zijn? Dan is de informatie op deze pagina ervoor jou!

Welke soorten verpakkingsmaterialen zijn er? 

Het hoeft niet gezegd dat je op vlak van verpakkingsmateriaal een keuze kan maken tussen tal van verschillende mogelijkheden. De opties waar je tussen kan kiezen zijn onder meer de volgende:

 • Dozen om spullen in te verzenden;
 • Speciale verzendzakken om gebruik van te maken;
 • Een speciale tape om bijvoorbeeld je dozen vast te tapen;
 • Noppenfolie (met de noppen in verschillende formaten);
 • Opvulmaterialen voor extra bescherming onderweg;

Het spreekt voor zich dat de bovenstaande aangehaalde verpakkingsmaterialen slechts het puntje van de ijsberg zijn. Wil je dus met andere woorden graag nog ander verpakkingsmateriaal kunnen kopen? Dan is de kans zeer groot dat dit gewoon tot de mogelijkheden behoort. 

Waar rekening mee houden bij verpakkingsmateriaal bestellen?

Ben jij van plan om verpakkingsmateriaal te gaan bestellen? Dan spreekt het voor zich dat je daarbij aandacht zal willen besteden aan verschillende belangrijke aandachtspunten. De voornaamste punten waar je bij het kopen van dergelijke materialen op zal willen letten zijn de volgende:

 • Welke spullen wil je precies gaan inpakken met het materiaal dat je gaat kopen?
 • Over welk formaat beschikken de spullen die je graag wenst in te pakken?
 • Hoe breekbaar zijn de spullen die je gaat verzenden?
 • Welke impact mogen de verpakkingsmaterialen hebben op het verzendgewicht?

Hou er hoe dan ook rekening mee dat er van bepaald verpakkingsmateriaal verschillende varianten bestaan. Denk bijvoorbeeld hierbij maar eens aan de noppenfolie waarbij er soms sprake kan zijn van aanzienlijke verschillen in noppengrootte. Dat is echter niet alles. Daarnaast spreekt het voor zich dat ook bijvoorbeeld tape in diverse uitvoeringen aangekocht kan worden. Met dit alles zal je ongetwijfeld rekening willen houden wanneer je de beste verpakkingsmaterialen wenst te kopen.

Hoe verpakkingsmateriaal voordelig kopen?

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat je bij voorkeur niet te veel zal willen betalen voor het verpakkingsmateriaal dat je gaat kopen. Omwille van deze reden kan het een aanrader zijn om je even te gaan verdiepen in bepaalde bespaartips die hiervoor benut kunnen worden. Wat deze bespaartips precies betreft zijn er diverse zaken waar je aandacht aan kan besteden:

 1. Tracht de prijs van verpakkingsmaterialen bij verschillende verkopers te vergelijken; 
 2. Koop bij voorkeur de materialen in één keer of in zo groot mogelijke aantallen aan; 

De bovenstaande twee bespaartips lijken op het eerste gezicht wellicht vrij voor de hand liggend te zijn (en dat zijn ze stiekem eigenlijk ook wel), toch moet het gezegd dat ze in de praktijk vrij vaak over het hoofd worden gezien. Deze benutten kan je nochtans een zeer mooie besparing opleveren.