PCM is een verzamelnaam voor allerlei elementen die van fase kunnen veranderen. PCM biedt de mogelijkheid om de vloeistof die bijvoorbeeld in gel packs zit te kunnen veranderen. Het is een soort stofje die wordt toegevoegd. Je kunt de temperatuur daarna aanpassen naar hoe hoog of laag jij het wilt. Op deze manier heb je dus altijd garantie dat je producten goed aankomen wanneer ze gekoeld vervoerd moeten worden. Het zorgt voor precisie en stabiliteit. Dit is voornamelijk erg effectief bij producten die erg gevoelig zijn voor kleine temperatuursveranderingen. Maar ook goederen die groter zijn kunnen op deze manier worden vervoerd en op een constante temperatuur blijven in het voertuig.

Hoe gebruik je PCM koelelementen?

Wanneer de PCM toegediend is aan de gel die in de packs zit, is de manier van inpakken erg belangrijk. Je moet ervoor zorgen dat alles zo dicht mogelijk op elkaar ligt. Wanneer je een klein product hebt, moet je deze inbouwen met de packs. Totdat er geen lege ruimte meer is. Hierdoor zorg je voor niet al te veel luchtcirculatie en houdt je de temperatuur gedurende de rit constant, totdat deze aankomen op bestemming waar het makkelijk kan worden overgedragen naar een lokale koeling of vriezer. Wanneer je kijkt naar vervoer naar landen buiten de Europese Unie, dan wordt er vaak gebruik gemaakt van droogijs bij export. Toch kunnen de gel packs een betere uitkomst bieden. Omdat deze betrouwbaarder is qua temperatuur consistentie. Zeker in de luchtvaart is dit erg belangrijk, omdat het minder goed in de gaten wordt gehouden tijdens de vlucht.

Het opstarten van een transportbedrijf

Net als bij ieder ander bedrijf is het belangrijk dat mensen je naam kennen. Hoe je dit doet, kun je op verschillende manieren doen. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je een erkend bedrijf bent. Wanneer je dit niet bent, mag je geen spullen vervoeren van andere mensen tegen betaling. Het is handig om chauffeurs onder je te hebben die in het bezit zijn van de juiste rijbewijzen. Hierdoor kom je niet in de problemen. Wanneer je dan genoeg vrachtwagens of bussen ter beschikking hebt is het nog een kwestie van de juiste klanten vinden. Deze kun je vaak bereiken met mond-tot-mondreclame, reclameborden of folders verspreiden op de juiste plekken. Je kunt ook bedrijven benaderen om een pitch te geven, zo kom je makkelijk aan klanten.

Welke goederen kunnen vervoerd worden met PCM?

Niet alleen etenswaren en medicijnen kunnen worden vervoerd met koelelementen die PCM bevatten, maar ook producten zoals chocola wat erg snel smelt kan makkelijk worden vervoerd. Zeker als de chocola een flinke rit naar het buitenland moet maken waarbij de temperatuur kan verschillen, is het handig om dit goed verpakt te doen met een koelelement. Maar ook bloemen en planten kunnen geconditioneerd worden vervoerd. Hierbij ga je ook het bederf tegen. Het is belangrijk dat deze producten onder de juiste omstandigheden worden vervoerd zodat ze uiteindelijk heel aankomen bij degene die ze heeft besteld. Zeker als je een grote hoeveelheid besteld aan bloemen bij een leverancier, is het fijn als de kwaliteit nog goed is door PCM. Dit zodat je deze bloemen goed kan verkopen.